Polityka prywatności

Polityka prywatności

I. Postanowienia ogólne:

  1. Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem strony i sklepu ewaszczepanska.pl jest Ewa Szczepańska.
  2. Dane osobowe Usługobiorcy i Klienta przetwarzane są zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997r. (Dz.U. 1997 Nr 133, poz. 883 ze zm.)
  3. Zbierane dane są przetwarzane zgodnie z prawem i nie są poddawane dalszemu przetwarzaniu.

II. Cel i zakres zbierania danych

  1. Dane osobowe pobrane są w celu realizacji warunków umowy sprzedaży.
  2. Dane osobowe udostępnione są wybranemu przewoźnikowi w celu realizacji przesyłki na zlecenie Sprzedawcy.
  3. Administrator/ Sprzedawca może przetwarzać dane osobowe: imię i nazwisko, adres poczty elektronicznej, numer telefonu kontaktowego, adres dostawy, NIP.
  4. Podanie danych jest dobrowolne ale konieczne do realizacji sprzedaży.
  5. Przetwarzając Twoje dane osobowe stosujemy środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa, w tym stosujemy szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.

III. Pliki cookies

  1. Pliki cookies nie powodują zmian w Twoich urządzeniach ale ich zapisywanie jest konieczne aby umożliwić Ci korzystanie z funkcji strony oraz sklepu.
  2. Cookies są wykorzystywane aby zidentyfikować Ciebie jako Klienta, zapamiętać Twój koszyk oraz dane wypełnianych formularzy i danych logowania do sklepu.
  3. Cookies zbierane są do prowadzenia statystyk.
  4. Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom realizującym niektóre usługi – dotyczy to przekazywania informacji o posiadaczu rejestrowanej domeny do podmiotów będących operatorami domen internetowych, serwisów obsługujących płatności lub też innych podmiotów, z którymi Operator Serwisu w tym zakresie współpracuje.
  5. Standardowo przeglądarki internetowe gromadzą pliki cookies ale jest możliwe zarządzanie nimi oraz ich usunięcie. Informacje znajdziesz dla poszczególnych przeglądarek- Firefox, Chrome, Safari, Internet Explorer/ Microsoft Edge .
  6. Szczegółowe informacje i plikach cookies znajdziesz w Wikipedii.
  7. W celu zapewnienia ochrony danych Administrator zabezpiecza zbiory danych przed nieuprawnionym dostępem, umożliwia dostęp do konta Klienta jedynie po użyciu indywidualnego loginu i hasła oraz stosuje certyfikat SSL.